tisdag 6 mars 2012

Macarons, makaroner , mackarena! Kärt barn har många namn

1+1 äggvita

150 g mandelmassa

50 g + 50 g florsocker (drygt 1½ dl totalt)

Arbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan med en gaffel. Blanda i 50 g flosocker. Vispa den andra äggvitan fluffig och tillsätt sedan resterande florsocker lite i taget och vispa tills det blir ett fast skum. Vänd ner marängen lite i taget i mandelmassesmeten. Blanda i några droppar hushållsfärg och vänd försiktigt ner dem i smeten.


Spritsa eller klicka ut rundlar stora som enkronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten ca 1 timme. Det gör att ytan torkar och kakorna blir finare. Sätt ugnen på 150 grader och grädda kakorna i nedre delen 10-12 min. Låt dem svalna på pappret innan de försiktigt lossas.

Lite svårt med hur länge dom ska torka. Mina torkade lite mer än 1 timma och ändå sprack dom. Så lite mer tid och ju mindre desto bättre. Det är en väldigt söt kaka så där av "gör dom små"

I många recept är det vit choklad med olika smaker emellan men själv föredrar jag smörkräm.

Idag gjorde jag vaniljsmörkräm, hasselnötsmörkräm och lemon curd med mandelmassa. Sistnämnda helt klart en favorit.
Googlea så hittar ni jätte många olika fyllningar:))

Och som sagt övning är det som gäller. Helt klart en ny favorit som så småningom kommer att avanceras :))

Lycka till!!!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar